این روزها با توجه به شیوع گسترده ویروس کرونا، سیاست گذاران مالی اقداماتی را برای جلوگیری از اثر ویروس کرونا بر بازار انجام می دهند. از جمله این اقدامات کاهش نرخ بهره است.
بانک مرکزی استرالیا (RBA) در جلسه ای که در تاریخ 13 اسفند ماه (3 مارس 2020) برگزار شد، اعلام کرد که نرخ بهره را 0.25 درصد کاهش دهد. با این کاهش میزان نرخ بهره در استرالیا به 0.5 درصد رسید.
در راستای جلوگیری از اثرات شیوع ویروس کرونا، در اقدامی مشابه، چند ساعت پس از اعلام رسمی استرالیا مبنی بر کاهش نرخ بهره؛ بانک مرکزی آمریکا نیز برای اولین بار پس از بحران مالی سال 2008، اقدام به کاهش نرخ بهره به میزان 0.5 درصد کرد. بدین ترتیب نرخ بهره بانکی در آمریکا به مقدار 1 تا 1.25 درصد رسید.
کاهش نرخ بهره در استرالیا و آمریکا به منظور افزایش تقاضا برای کاهش فشار بر کسب و کارهای کوچک است. این اولین کاهش برای استرالیایی ها در سال جاری است.
هیات مدیره بانک مرکزی استرالیا (RBA) در آخرین بیانیه خود اعلام داشته اند که ” ویروس کرونا، چشم انداز بلند مدت اقتصاد جهانی را مبهم کرده است. این بدان معنی است که رشد جهانی در نیمه اول سال 2020 نسبت به آنچه پیشتر انتظار می رفت، کمتر خواهد بود”.
با این وجود، در شرایط کنونی همچنان ارزهای دیجیتال نتوانسته اند توجه سرمایه داران را به خود به عنوان روشی ایمن در سرمایه گذاری، جذب کنند.
رکود جهانی رشد سهام و اوراق بهادار، تاکنون موفق به افزایش قیمت ارزهای دیجیتال نشده است.
پناه بردن به آغوش امن بیت کوین
پس از اعلام بانک مرکزی استرالیا و آمریکا برای کاهش نرخ بهره، قیمت بیت کوین 2 درصد افت کرد. اما پس از آن اعلامیه تا امروز حدود قیمت بیت کوین 2.5 درصد رشد داشته است. اما همچنان بیت کوین به عنوان یک دارایی امن شناخته نشده است و حتی پس از رشد قیمت نیز نتوانسته است سرمایه گذاران بیشتری را به خود جذب کند.
این در حالی است که دومین اقتصاد بزرگ جهان، چین، یکی از بزرگ ترین مشارکت کنندگان در امر استخراج ارزهای دیجیتال، شدیدا درگیر یکی از بدترین بیماری های دهه اخیر است.
شبکه ارز دیجیتال به دلیل متاثر نشدن از هیچ گونه سیاست پولی و مالی، بستر مناسبی را برای انتقال سرمایه از بازار سهام به بازار ارزهای دیجیتال فراهم آورده است. با این حال به نظر می رسد که سرمایه گذاران سنتی همچنان به استفاده از پول نقد تمایل داشته باشند و این را استراتژی ای می دانند که آن ها را از تصمیمات سرمایه گذاری ریسک پذیر مصون می دارد.
نمو کین (Nemo Qin) تحلیلگر بازار از ای تورو (e Toro) می گوید: برخلاف دارایی های امن سرمایه گذاری سنتی نظیر طلا یا دلار (دلار آمریکا)، بازار ارزهای دیجیتال و بیت کوین بازاری با نوسانات بالا است، که شاید همین امر توضیح دهد که چرا آن ها ( طلا و دلار) نمی توانند دارایی های امنی برای ادامه سرمایه گذاری باشند.
کین همچنین اضافه کرد: در حالی که طلا از عصر یکشنبه (11 اسفندماه) مجددا در حال افزایش است، دارایی های دیجیتال نظیر بیت کوین، در میان اپیدمی جهانی ویروس کرونا شاهد کاهش قیمت است.
داده های بیت استمپ (Bitstamp) نشان می دهند که بیت کوین پس از یک دوره ثابت تجاری، در 14 اسفند با سطح نسبتا کمی از حجم معاملات روبرو شده است.
به اشتراک گذاری این مطلب
لطفا با نظر دادن ما را در بهتر کردن مطالب یاری کنید.